HemNyheterJönköpingsförfattare publicerar urban fantasy som utspelar sig i Jönköping
Blodskifte

Jönköpingsförfattaren Eva Holmquist publicerar den 11 mars urban fantasyromanen Blodskifte som utspelar sig i Jönköping. Urban fantasy är berättelser som utspelar sig i en stad och som har magiska inslag. I Blodskifte möter läsaren ett magiskt Jönköping med portaler, kattskiftare, bärsärkar, monster och magi.

Urban fantasy är en genre som de senaste åren vunnit i popularitet. Vem vill inte möta magi i sin egen vardag? Det är fortfarande ovanligt med urban fantasy som utspelar sig i Sverige och ännu mer sällsynt i Jönköping. Jönköpingsförfattaren Eva Holmquists senaste bok Blodskifte utspelar sig i centrala Jönköping.

”Det var väldigt roligt att skriva Blodskifte”, säger Eva. ”Jag gick omkring i staden och såg de olika scenerna utspela sig framför mina blickar. Tidigare har mina böcker utspelat sig i andra världar och det har inte varit möjligt att besöka dem.”

Blodskifte är Eva Holmquists åttonde bok. Förutom det har hon också flera noveller publicerade i olika antologier. Eva Holmquist är uppvuxen i Pixbo utanför Göteborg, men bor i Jönköping sedan 1991. Hon skriver science fiction, fantasy och skräck. På dagarna arbetar hon som teststrateg på Jordbruksverket.

Kommentarer inaktiverade.