HemNyheterVälkommen att delta i Fantastikportalens stora novelltävling 2017!
Bortom portalen

2015 hade Fantastikportalen sin första novelltävling som ledde fram till publiceringen av antologin Bortom portalen. Antologin innehöll både vinnarna samt noveller från förlagen bakom fantastikportalen. Roligt nog fick den ett mycket gott välkomnande, och nu är det dags igen!

Vi letar främst efter nyare författartalanger som inte har en stor mängd utgivningar sedan tidigare.

  • Novellen ska hålla sig inom fantastiken, dvs, vara av typen skräck, fantasy, science fiction eller någon av alla subgenrer och crossover-varianter.
  • Novellen ska vara på max 6000 ord.
  • Novellen ska vara på svenska.
  • Novellen får inte vara publicerad tidigare någonstans, inte heller på hemsida eller någon webbtjänst eller sociala medier.
  • Tre vinnare kommer att utses av en jury med personer från några av Fantastikportalens medlemsförlag.
  • Deltagare medger genom att sända in sin novell till tävlingen att den vid vinst publiceras i Fantastikportalens nya antologi. Någon ersättning utgår inte, förutom den eviga äran och berömmelsen, och författaren behåller alla rättigheter till texten.
  • Förutom publicering i antologin får vinnarna även bokpaket från många av Fantastikportalens medlemsförlag.
  • Deadline den 30:e april.

 

Novellen skickas som word-dokument eller odt-dokument till novelltavling@fantastikportalen.se med namnet på novellen som ämnesrad. Då vi vill arbeta med anonym bedömning så ska inte författarnamnet stå i dokumentet utan enbart i mailet.

Lycka till!

(Fantastikportalen förbehåller sig också rätten att inte utse några vinnare alls om juryn anser att de inkomna bidragen inte håller tillräckligt hög kvalitet. Men det är ter sig tämligen osannolikt.)

Om Catoblepas förlag

Catoblepas förlag ger ut svensk fantasy av nya spännande författare. Hos får du veta det mesta om vilka väsen som döljer sig i våra svenska städer och skogar, eller så kan du följa med på en resa till främmande världar för att uppleva något helt nytt. Vår målsättning är att ge ut välskriven och underhållande fantastik som berör.

Kommentarer inaktiverade.